Bitki wolowe z octem balsamicznym

Lub potrafi istnieć piękna lepszego w polskim domu, niż świeży, jednocześnie pełny i chrupiący kotlet schabowy usmażony na nagroda i cieniutko potłuczony? Aby schabowy był idealną strukturę, musi być dobrze roztłuczony - na tyle, by mięso stało się delikatne, i po przysmażeniu kruche, a jednocześnie nie tak daleko, by kotlet nie był za długi, inaczej podzieje na soczystości. Również w wypadku bitek wołowych potrzebujemy pokroić ciało w właściwej grubości plasterki, a następnie tłuc je tłuczkiem do mięsa, aby osiągnęło dobrą grubość i organizację.

http://sk.healthymode.eu/multilan-active-priprava-na-vyrazne-zlepsenie-sluchu/Multilan Active. Príprava na výrazné zlepšenie sluchu

Rzecz jasna, przy tłuczeniu kotletów raz w tygodniu, w smaku z miękkiego, świeżego mięsa schabowego, wystarczy nam swój tłuczek do mięsa, którym będziemy mogli samodzielnie skontrolować jakość ubijanych kotletów. Jednak przy znaczniejszej miar kotletów, na przykład dla dziesięcioosobowej rodziny, lub jeśli lubimy każdego dnia jeść tradycyjny obiad z kotletami, lub jak wykorzystujemy do nich mięso coś niższej jakości, na dowód karkówkę lub łopatkę - wówczas przyda nam się domowa kotleciarka elektryczna.

Takie urządzenie znajdzie zastosowanie i to, gdy przyrządzamy kotlety w punktach żywienia zbiorowego, albo na potrzeby produkcyjne. Wtedy niemożliwością daje się tłuczenie kotletów ręcznie, bo można szybko zdjąć z chęci, ponadto tłuczek do ciała jako narzędzie napędzane siłą mięśni, nie rozbije mięsa na dokładnie takiej samej grubości kotlety, co kotleciarka.

Dlatego te, jeśli potrzebujemy rozbijać mięso na kotlety często, w wysokiej ilości, lub z konkretnego mięsa, oszczędźmy sobie wartości i zainwestujmy w specjalne urządzenie. Podłączona do prądu kotleciarka jest zwykle swoja w obsłudze - wystarczy wprowadzić do niej kawałek mięsa odpowiedniej grubości jednym otworem, i pozostałym otworem wyjdzie gotowy plaster porządnie roztłuczonego na wszelkiej grubości mięsa. Jeśli zależy nam, by wszystkie swoje kotlety były rozbite równomiernie, łatwo i szybko, toż nie posiada lepszego rozwiązania, gdy właśnie kotleciarka do użytku domowego lub przemysłowego. Wbrew pozorom nie istnieje wtedy taki wielki koszt - miłośnicy tradycyjnych, domowych obiadów na pewno docenią możliwość posłużenia się w rozbijaniu mięsa na kotlety wygodnym urządzeniem prostym w obsłudze, w zajęciu w czystości, a nie przesadnie kosztownym, kiedy potrafiło się zdawać.